הארכיון הציוני המרכזי: מיליוני מסמכים ותמונות, המספרים אין ספור סיפורים על יחידים ואת סיפורו המשותף של עם מאז נרקם החלום על "מדינה יהודית", דרך מפעל ההתיישבות, קליטת העלייה, ביסוס היישוב לקראת מדינה שבדרך ועד שנותיה הראשונות של המדינה העצמאית. 

מכון לבון: המכון לחקר תנועת העבודה ע"ש פנחס לבון. במגוון אוספי הארכיון שמורים מיליוני פריטים של תיעוד רב ערך מסוגים שונים הכוללים חומר כתוב, מודפס, תצלומים, כרזות, כרוזים, חומר קולי, קלטות וידאו וסרטים.

יד טבנקין: המרכז המחקרי, הרעיוני והתיעודי של התנועה הקיבוצית. עמותה רשומה שמטרותיה הן לשמר את הזיכרון ההיסטורי של התנועה הקיבוצית ולחקור את קורותיה בעבר ובהווה. בבית יד טבנקין נמצאים ארכיון יד טבנקין, וכן ספריית עיון ומחקר. המרכז עוסק במחקר ובהוצאה לאור ומקיים ימי עיון, כנסים וסמינרים.

ארכיון המדינה: בארכיון המדינה תמצאו את מסמכי המדינה: דיונים של מקבלי החלטות, פועלם של עובדי המדינה, טפסי הממשק בין האזרחים למשרדי הממשלה; תצלומי אירועים, סרטי חדשות מלפני היות הטלוויזיה, מפות של ארץ-ישראל המתפתחת ומשתנה על-פני מאה וחמישים שנה. מרשמי אוכלוסין. דיווחים סודיים. מכתבי אזרחים. חומרים כלכליים, משפטיים, גיאוגרפיים, דמוגרפיים ומנהליים. תוכניות חינוך, תוכניות בינוי, תוכניות שיכון. ועוד ועוד ועוד.

ארכיון צה"ל: ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון הוא הארכיון ההיסטורי המרכזי של צה"ל ושל משרד הביטחון, ומשמש גם כמגנזה לצה"ל ולמערכת הביטחון. הארכיון הוא מאגר מידע ייחודי ומרכזי בנושא הפעילות הביטחונית-צבאית של מדינת ישראל, ומהווה את אחד המרכיבים החשובים בשמירת הזיכרון הקולקטיבי והמורשת הביטחונית של החברה בישראל. 

תנועת העבודה הישראלית: תאריכון שנים 1800-1947

ארכיון בית לוחמי הגטאות: בארכיון בית לוחמי הגטאות פריטים מסוגים שונים, ובהם מכתבים, תעודות, יומנים, עדויות (כתב – וידאו - אודיו), סרטים, תצלומים, אוסף אמנות ואוסף מוצגים. 

פורטל ארכיון המצגות: המועצה לקידום המורשת הישראלית. מיזם התנדבותי / עממי רחב היקף, המהווה את הריכוז האינטרנטי-ארכיוני הגדול ביותר של ההיסטוריה, התרבות והמורשת הנוסטלגית הישראלית. האתר פועל מתוך צורך לאומי-ציוני לאצור את הזיכרון הקולקטיבי והמורשת הלאומית של עם ישראל בארצו, ולאפשר את הנחלת נכסי התרבות הלאומיים שלנו לדורות הבאים. האתר מחולק לעשרות תתי אתרים ("פורטלים") ובהם מאות פרקים המכילים יחדיו מאות אלפי פריטי מידע, ערכים, תמונות, קטעי וידיאו, מצגות, מאמרים, תקצירי מחקרים, קטעי קול ועוד. 

ארכיון יבנאל: אתר ארכיון יבנאל, בית גן ומשמר השלושה, מאפשר מבט לעבר ההיסטוריה המפוארת של המקום וההתיישבות בגליל. אתר זה מביא את דברי דור המייסדים ופועלו , באמצעות הקלטות, פרוטוקולים ותצלומים.

ארכיון תיאטרון הבימה: האתר כולל פירוט כל הצגות התיאטרון מהצגתו הראשונה "נשף בראשית" באוקטובר 1918 ועד היום. באתר פרטים על כ - 700 הצגות שהועלו בהבימה ועל כל היוצרים והשחקנים שלקחו בהן חלק: כ- 1800 שחקנים וכ- 1200 יוצרים: מחזאים, מתרגמים, במאים, מעצבי במה ותאורה, מוסיקאים, כוראוגרפים וכו'. האתר כולל תמונות כרזות ורישומים, דפי הצגה, מספר הצגות לכל הפקה וביקורות.

עיתונות יהודית היסטורית: האתר מכיל עיתונים יהודיים אשר התפרסמו בעבר בשפות, במדינות ובתקופות שונות. הגרסאות האלקטרוניות של העיתונים מאפשרות צפייה במראם המקורי וחיפוש,, בכל המלל שפורסם בעיתון לאורך שנות הופעתו.

ארכיון "הארץ": הארכיון הממוחשב של עיתון "הארץ" מאפשר גישה לכל הידיעות, המאמרים והכתבות שפורסמו בעיתון מחודש מאי 1994 ועד היום. הורדת הכתבות כרוכה בתשלום - אנא פנו לספרניות במידת הצורך.

ארכיון עיתונות בריטית:  מאגר אדיר באנגלית ובו למעלה מ-65 מיליון דפים סרוקים מתוך העיתונות הבריטית, בטווח של למעלה מ-300 שנה! לעזרה באיתור חומרים ניתן לפנות לספרניות.

מאגר עיתונות עולמי: אתר שמרכז קישורים והפניות לכל עיתונות העולם, כולל עיתונות שראלית. זה יכול לעזור בתור התחלה של איתור חומרים לעבודות וכו'.

ארכיון העיתונים ההיסטורי של ארה"ב: מאגר של עיתונים שפורסמו בארה"ב מאז 1690. לעזרה ואיתור פנו לספרניות.

"ארכיון": כתב עת ישראלי לארכיונאות ולתיעוד